|
|
|
Baconbe göngyölt csirkemáj pulykacombbal egybesütve
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg bacon szalonna
60 dkg csirkemáj
kb. 1 kg filézett pulykacomb
30 dkg füstölt sajt
vöröshagyma
fokhagyma
só
bors
tárkony
majoranna
Elkészítés:
A vékony szeletekre vágott pulykacomb felét egy tűzálló ... |
|
|
|
|
|
|
|
.... fél kiló szárazbabból és 1 kg húsból szoktam készíten.Változó ,hogy milyen hús használok, de füstölt mindig kell, hogy legyen benn!/ szoktam füstölt csülökből, füstölt pulykacombból készíteni, de van hogy használok hozzá sertéscombot v. lapockát is. Szóval , ami kéznél van./
A babot és a füstölt húst legalább 4-6 órára be kell áztatni, majd a vizet leönteni. 20 dkg vöröshag... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Vaníliás cukor házilag
Jól zárható üveget tölts fel cukorral, kb. fél kilóhoz végy két-három szál vanília rudat
kapard ki és keverd el a cukorral. a héjakat is tedd hozzá, sőt ha nagyon akarod
némi cukorral kávédarálón bele is lehet őrölni. kb. egy púpozott evőkanál egyenlő
egy zacskónyi vaníliás cukorral.
(zsigabiga)
... |
|
|
|
|
|
|
|
Ezt a receptkönyvet ajánlanám kedves barátomnak és volt kolegámnak akinek csülök nélkül nem is volna kerek a világ.
CSÜLKÖS RECEPTEK
Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiskukta receptje, kipróbáltam, nagyon finom.
Mézes-mustáros-tárkonyos csirke
Gyors és finom étel. Különlegesnek nem mondható, de mi szívesen megesszük ünnepek alkalmával is, és a gyorsaság miatt sokszor előnybe részesítem.
Az szósz alapja nem... |
|
|
|
|
|
|
|
...6 trükk, amellyel az étteremben átvernek
Amit nem tudsz, nem fáj, de hasmenést okozhat. Ha érdekel, mit etethetnek meg veled egy-egy étteremben, olvasd el
Ahol a pénz az első, és a vendég csak második, csupán a fantázia szab határt a hamis vagy állott ételek szalonképessé tételében. Egy neve elhallgatását kérő pincér számolt be arról, milyen fogásokkal t... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1,50 kg hátsó füstölt csülök, 2 kg burgonya, 0,1 l Olaj, 0,25 kg KNORR póréhagymakrém-leves, fehér bors tetszés szerint
Elkészítési javaslat:
A megtisztított, füstölt csülköt összekockázzuk, olajon félpuhára pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és a csülökkel összekeverjük, őrölt fehér borssal ízesítjük, só nem kell, mert a csülök ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 6 trükk, amellyel az étteremben átvernek
Gönye László /Ötvenentúl/
Amit nem tudsz, nem fáj, de hasmenést okozhat. Ha érdekel, mit etethetnek meg veled egy-egy étteremben, kattints ide!
Ahol a pénz az első, és a vendég csak második, csupán a fantázia szab határt a hamis vagy állott ételek szalonképessé tételében. Egy neve elhallgatását kérő pincér számol... |
|
|
|
|
|
|
|
...6 trükk, amellyel az étteremben átvernek
Amit nem tudsz, nem fáj, de hasmenést okozhat. Ha érdekel, mit etethetnek meg veled egy-egy étteremben, kattints ide!
Ahol a pénz az első, és a vendég csak második, csupán a fantázia szab határt a hamis vagy állott ételek szalonképessé tételében. Egy neve elhallgatását kérő pincér számolt be arról, milyen fogásokk... |
|
|
|
|
|
|
|
Iráni rakott padlizsán
1 kg vékonyra szeletelt, előzőleg sós vízben 10 percig áztatott padlizsán, olaj a sütéshez, 2 ek. vaj, 0,5 kg darált bárányhús, 3 ek. paradicsompüré, 1 tk. porcukor, só, bors, 1 tk. pirospaprika, 1 tk. citromlé, 1 dl víz, 2 ek. 1 dl víz, 2 ek. aprított hagyma.
Pirítsuk a vajban üvegesre a hagymát, tegyük bele a húst, paradicsompürét, sót, borsot... |
|
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos pulykabecsinált Buday módra
1 kg kicsontozott pulykacombból a szokásos módon főzzünk húslevest. Amikor elkészült, vegyük ki a megfőtt húst a levesből, és hagyjuk jól kihűlni. Amíg hűl a főtt puhahús, addig 8 dkg vajban pirítsunk meg két fej apróra vágott vöröshagymát.
Ezután 15 dkg 1x1 centiméteresre vágott, megtisztított zellergumót, ugyanennyi és ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Tegnap két felső pulykacombból és egy pulykamellből készítettem gulyást.
Volt a hűtőben kacsazsír, azon három nagy fej apróra vágott hagymát félig készre pirítottam, majd hozzáadtam három, karikára vágott sárgarépát és ezeket együtt kb. meg 15 percig erőteljesen pirítottam fedő nélkül. Ekkor hozzáadtam a kockára vágott kicsontozott húst, beledobtam a csontokat is és a... |
|
|
|
|
|
|
|
... (Fleischpaste)
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 20 dkg liszt, 0,5 darált hús (lehet fele-fele marha, sertés, borjú), 1 aprított kis fej hagyma, 4-6 ek. vágott petrezselyem, 1 kk. só, csipet bors, 2 kk. ételízesítő, 1 ek. vörös bor, 2 tojás, 20 dkg főtt sonka szeletelve, 1 felvert tojás.
A vajat, lisztet összegyúrjuk 3 ek. liszttel, cipót formálunk belőle, 2 kerek lappá nyújtj... |
|
|
|
|
|
|
|
Lencsefőzelék zöldfűszeres pulykacombbal:
Hozzávalók 6 személyre:
A főzelékhez:
50 dkg lencse
1/2 l füstölt lé, kockából
2 babérlevél
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 teáskanál édes-nemes pirospaprika
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
A sülthöz:
1 kg p... |
|
|
|
|
|
|
|
Fabada
Hozzávalók:
80dkg füstölt csülök, 50dkg nagy szemű fehér bab, 15dkg füstölt kolbász, 15dkg rizs, 15dkg zöldpaprika, 10dkg füstölt szalonna, 1 cseresznyepaprika, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.
A babot megmossuk és négy-öt órára beáztatjuk. A csülköt félbevágjuk és félig megfőzzük. A szalonnát saját zsírjában kiolvasztjuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
2 db tojás
4 db száraz zsemle
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt bors
1 fej vöröshagyma
1 fej áttört fokhagyma
2 dl tej
20 dkg zsemlemorzsa
1 kanál só
20 dkg sajt
1 l étolaj
Elkészítés:
Előkészítés: A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát és a fokh... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Gulyást húslevesből és pörköltből? A legcsúnyább éttermi átverések. Szerencsére vannak jó példák is, ahol plusz élményt kaphatunk
Azok az éttermek, amelyeket ezek után jobb lesz messzire elkerülni, többnyire jóval kifinomultabb módszerekkel dolgoznak. Benéztünk a maradékfelhasználás és a romlott húsok kulisszái mögé.
Amikor vastagon fog a to... |
|
|
|
|
|
|
|
Bazsalikomos sajtos rakott padlizsán
Hozzávalók. 2 evőkanál szárnyasokhoz és sültekhez fűszerkeverék, 40 dkg darált sertéshús 4 db közepes padlizsán, 30 dkg héjában főtt burgonya, 3 db paradicsompaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomra vágott bazsalikom, őrölt bors.
A darált sertéshúshoz finomra vágott hagymá... |
|
|
|
|
|